Η παραγωγή προϊόντων χαλβαδοποιίας στη χώρα μας – Μακεδονικός χαλβάς

Η παραγωγή προϊόντων χαλβαδοποιίας στη χώρα μας – Μακεδονικός χαλβάς

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Η παραγωγή προϊόντων χαλβαδοποιίας στη χώρα μας – Μακεδονικός χαλβάς

Πετρίδου, Όλγα

Thesis
NonPeerReviewed

2006


Η βασικότερη πρώτη ύλη για την παραγωγή χαλβά είναι το σησάμι. Η ποικιλία που καλλιεργείται και χρησιμοποιείται για την παραγωγή χαλβά είναι το Sesamun Indicum L. Κυριότερες χώρες καλλιέργειάς του είναι η Ινδία και το Σουδάν. Από τις χώρες αυτές η εταιρεία «Αφοι Χαΐτογλου ΑΒΕΕ» κάνει εισαγωγές σησαμιού με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Ακολουθούν οι διαδικασίες παραλαβής των πρώτων υλών που εκτός από το σησάμι είναι η ζάχαρη, η γλυκόζη, το φυτικό έλαιο, οι ξηροί καρποί και το κακάο και οι έλεγχοι που αυτές υπόκεινται προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η ποιότητα του τελικού προϊόντος. Η διαδικασία παραγωγής ξεκινάει με την παραγωγή ταχινιού. Από την ζύμωση του ταχινιού με τα υπόλοιπα προαναφερθέντα υλικά προκύπτει ο χαλβάς. Η διαδικασία αυτή δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται αρχικά. Είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία που απαιτεί την πείρα των εργαζομένων αλλά και την επισταμένη προσοχή τους για τη σωστή υγιεινή του προϊόντος. Αυτά βέβαια επιτυγχάνονται με τον ανάλογο σχεδιασμό και εφαρμογή ενός σχεδίου HACCP.

Ζαχαροπλαστική
Ποιοτικός έλεγχος

Ελληνική γλώσσα

cc_by_nc_nd




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.