Μικροβιακό φορτίο και αριθμός σωματικών κυττάρων στο γάλα από αγελάδες με μαστίτιδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)
Μικροβιακό φορτίο και αριθμός σωματικών κυττάρων στο γάλα από αγελάδες με μαστίτιδα

Πρινιωτάκη, Ειρήνη

Όταν οι αγελάδες έχουν μαστίτιδα, ο αριθμός σωματικών κυττάρων αυξάνεται στο μαζικό γάλα. Αυτό δημιουργεί μια άσχημη εικόνα στην κοινή γνώμη. Επίσης, η γεύση του γάλακτος αλλοιώνεται όσο τα σωματικά κύτταρα αυξάνουν. Αυξημένα επίπεδα λιπάσης στο γάλα συμβάλουν στην οξύτητα του. Ο υψηλός αριθμός σωματικών κυττάρων στο γάλα επηρεάζει τη σύσταση του. Υπάρχουν μειώσεις σε λακτόζη, καζεΐνη και λίπος. Ακόμα υπάρχουν αυξήσεις σε νάτριο, χλωριούχα και πρωτεΐνη τυρογάλακτος (whey protein), η οποία προκαλεί μια αύξηση στο pΗ του γάλακτος. Όλες αυτές οι αλλαγές συμβάλουν, στη μείωση παραγωγής τυριού και στη μείωση της διάρκειας ζωής του γάλακτος στα καταστήματα.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.