Καλλιεργούμενες ποικιλίες σταφυλιών για κρασί στην Ελλάδα και η υφιστάμενη νομοθεσία για το διαχωρισμό των κρασιών με βάση την προέλευση τους

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)
Καλλιεργούμενες ποικιλίες σταφυλιών για κρασί στην Ελλάδα και η υφιστάμενη νομοθεσία για το διαχωρισμό των κρασιών με βάση την προέλευση τους

Τζούμα, Αικατερίνη

Στην πτυχιακή διατριβή θα αναφερθούν οι σημαντικές οινοποιήσιμες λευκές και ερυθρές ποικιλίες σταφυλιών της Ελλάδας καθώς θα γίνει αναφορά των χαρακτηριστικών τους αλλά και των τόπων στους οποίους καλλιεργούνται. Επίσης θα αναφερθεί στους τύπους και στις κατηγορίες οίνων σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει σήμερα έτσι ώστε να γνωρίσουμε τα κρασιά και να επιλέγουμε αυτό το οποίο ανήκει στην προτίμηση του κάθε καταναλωτή. Οι Οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι πάρα πολλές. Υπάρχουν οι γνωστές γηγενείς ποικιλίες αλλά συναντούμε και ορισμένες διεθνείς. Η ποιότητα του κρασιού, εξαρτάται από την ποικιλία, το κλίμα, το έδαφος αλλά και από τον άνθρωπο. Η νομοθεσία που αφορά στο κρασί και έχει ως πρώτο στόχο να προστατέψει την υγεία του καταναλωτή, κατατάσσει τους οίνους σε διάφορους τύπους και κατηγορίες.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Ποιοτικός έλεγχος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.