δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
Το πρώτο κεφάλαιο της πτυχιακής αυτής εργασίας, αναφέρεται στην προέλευση της ελιάς, στην ελιά και τον ελαιόκαρπο από βοτανική σκοπιά, την ανάλυση και περιγραφή των παραγόντων που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου καθώς και το πότε αρχίζει να αναπτύσσεται και να ωριμάζει ο καρπός.
Το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στη συγκομιδή του ελαιοκάρπου, τοχρόνο καθώς και τους τρόπους συγκομιδής του.
Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύονται και περιγράφονται όλοι εκείνοι οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου.
Στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται μια αναφορά στα συστατικά του
ελαιοκάρπου και του ελαιολάδου.
Στο πέμπτο κεφάλαιο αναφέρω τα κριτήρια ποιότητας του ελαιολάδου και τις μεθόδους ελέγχου για την ποιότητα του ελαιολάδου.
Το επόμενο κεφάλαιο περιλαμβάνει τις κύριες αλλοιώσεις του
ελαιολάδου και τον τρόπο που γίνεται η νοθεία του, ο τρόπος που μπορεί να ανιχνευτεί καθώς και τα πρόσθετα μέτρα που θέσπισε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία του καταναλωτή. Στο έβδομο κεφάλαιο θα αναλύσουμε τις χημικές επεξεργασίες και μεταχειρίσεις που δέχεται το ελαιόλαδο.Το όγδο κεφάλαιο αφορά την τυποποίηση και συσκευασίατου ελαιολάδου, τα στοιχεία που αναγράφονται πάνω στα δοχεία, τουςμδιεθνείς εμπορικούς κανονισμούς και προδιαγραφές που καθιέρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου καθώς και τα στοιχεία που αναγράφονται ότανμεταφέρεται μεγάλη ποσότητα ελαιολάδου.
Το ένατο
κεφάλαιο
αναφέρεται
στην
αποθήκευση,
και
τους
τρόπους
προσδιορισμού
της
αντοχής
του
ελαιολάδου
στην
οξείδωση,
τη
διάρκεια
ζωής
καθώς
την
θερμοκρασία
αποθήκευσης
του
ελαιολάδου.
Στο
δέκατο
κεφάλαιο
περιλαμβάνει
τα
υποπροϊόντα
ελαιουργίας
που
είναι
η
ελαιοπυρήνας
και
τα
απόνερα
και
αναλύεται
η
σύνθεσή
τουελαιολάδου.
Στο
ενδέκατο
κεφάλαιο
υπάγεται
η
διασφάλιση
της
ποιότητας.
Περιλαμβάνει
τις
απαιτήσεις
του
συστήματος,
τους
κινδύνους
που
απειλούν
το
ελαιόλαδο,
το
διάγραμμα
haccp
παραγωγής
ελαιολάδου
και
άλλα
θέματα
όσον
αφορά
την
διασφάλιση
της
υγιεινής
των
τροφίμων.
Και
τέλος,
το
δωδεκατο
κεφάλαιο
γνωστοποιείται
η
ισχύουσα
κοινοτική
και
εθνική
νομοθεσία
για
το
ελαιόλαδο
.
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.