This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Ποιότητα γάλακτος

Ανθόπουλος, Γεώργιος

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2012

2012


Σε καθημερινή βάση, η πλειοψηφία των ανθρώπων καταναλώνει ικανοποιητικές ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων για να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού σε ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και βιταμινών A και D. Όλα αυτά τα συστατικά είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό ανεξάρτητα από την ηλικία του. Η βιομηχανία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων αποτελεί σημαντικό τμήμα της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών με μερίδια σε βασικά μεγέθη που ξεπερνούν το 15% του συνόλου, ενώ καταλαμβάνει σημαντικό μέρος του συνολικού μεταποιητικού τομέα της χώρας. Με ετήσιο τζίρο που ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ και διαρκώς αυξάνεται, η ελληνική αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων αλλάζει ραγδαία, καθώς νέοι παίκτες και τοπικές γαλακτοβιομηχανίες απειλούν σοβαρά πλέον την κυριαρχία των παραδοσιακά μεγάλων βιομηχανιών. Την «αιχμή του δόρατος», αποτελούν τα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και μακράς διαρκείας, όπως το γάλα υψηλής παστερίωσης, το εμπλουτισμένο συμπυκνωμένο γάλα, τα γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά και πρόσθετα, καθώς και τα γαλακτοκομικά προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και θρεπτικής αξίας για παιδία.

Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα
Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Γαλακτοκομικά προϊόντα

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)