Ποιοτικός έλεγχος τυριού φέτα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Ποιοτικός έλεγχος τυριού φέτα

Πετροπούλου, Αναστασία

Σκοπός της παρούσας ερευνητικής εργασίας, είναι να διαπιστωθεί η νοθεία ορισμένων δειγμάτων τυριού Φέτας, που διατίθενται στην Ελληνική αγορά από μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες. Έγινε ιστορική αναδρομή για τη δημιουργία και χρήση των τυριών , τους τρόπους παρασκευής τους και την προστασία που υπάρχει για συγκεκριμένους τύπους τυριών. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν η τυχαία λήψη τριών δειγμάτων τυριού Φέτα, σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες εντός του έτους 2015 από μεγάλη αλυσίδα εμπορίας τροφίμων στην πόλη της Φλώρινας. Τα δείγματα μελετήθηκαν στο εργαστήριο και μετρήθηκαν ορισμένα μεγέθη όπως η περιεκτικότητα σε λίπος, το pH, το ποσοστό αλατιού και η οξύτητα των δειγμάτων. Τα δείγματα που επιλέχθηκαν, έπειτα από τον σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια του Τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων, αποδείχθηκε ότι ήταν όλα αρνητικά σε νοθεία.

Thesis
NonPeerReviewed

Ποιοτικός έλεγχος
Τυροκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.