Καλλιέργεια της αμπέλου - οινοποίηση και τυποποίηση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2004 (EL)
Καλλιέργεια της αμπέλου - οινοποίηση και τυποποίηση

Μακριδάκης, Ιωάννης

Η άμπελος, φυτό αναρριχώμενο και με χαρακτηριστική μορφολογία, περνά από διάφορα στάδια μέχρι να παράγει τον καρπό της, το σταφύλι. Η επιλογή της ποικιλίας, η καλλιέργεια του εδάφους, η καταπολέμηση των ζιζανίων, η λίπανση, το πότισμα, το κλάδεμα και το βλαστολόγημα αποτελούν τις κύριες εργασίες για καλή ποιότητα και απόδοση. Τέλος, γίνεται η συγκομιδή του σταφυλιού, ο λεγόμενος τρύγος και η μεταφορά του προϊόντος στον τόπο οινοποίησης. Οι παραπάνω διαδικασίες περιγράφονται στο Α΄ μέρος της εργασίας. Το Β΄ μέρος περιλαμβάνει την διαδικασία της οινοποίησης, δηλαδή τις εργασίες που γίνονται για την μετατροπή του σταφυλιού σε μούστο. Αυτές είναι: η έκθλιψη, ο αποχωρισμός των βοστρύχων, η στράγγιση, η συμπίεση, η απολάσπωση και τέλος η διόρθωση του γλεύκους

Thesis
NonPeerReviewed

Σταφύλια
Αμπελοκαλλιέργεια
Οινοποιία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.