Αμπελουργία και οινοποιία στο Νομό Πέλλας

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Αμπελουργία και οινοποιία στο Νομό Πέλλας

Βογιατζή, Μαρία

Thesis
NonPeerReviewed

2015


Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει θέμα την αμπελουργία και οινοποιία στο νομό Πέλλας. Μετά από μία ιστορική αναδρομή στην εξελικτική πορεία της αμπέλου, γίνετε αναφορά στα βασικά χαρακτηριστικά της και τους τρόπους καλλιέργειας της. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι κυριότερες οινοποιίσιμες και επιτραπέζιες ποικιλίες ξεχωριστά. Ακολουθεί η διαδικασία της οινοποίησης. Τέλος, παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά των τοπικών οίνων στο νομό Πέλλας και γίνεται αναφορά στα κτήματα και τα οινοποιία με τοπικό οίνο.

Αμπελουργία
Οινοποιία

Ελληνική γλώσσα

cc_by_nc_nd




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.