Αμπελουργία και οινοποιία στο Νομό Πέλλας

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Αμπελουργία και οινοποιία στο Νομό Πέλλας

Βογιατζή, Μαρία

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2015

2015


Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει θέμα την αμπελουργία και οινοποιία στο νομό Πέλλας. Μετά από μία ιστορική αναδρομή στην εξελικτική πορεία της αμπέλου, γίνετε αναφορά στα βασικά χαρακτηριστικά της και τους τρόπους καλλιέργειας της. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι κυριότερες οινοποιίσιμες και επιτραπέζιες ποικιλίες ξεχωριστά. Ακολουθεί η διαδικασία της οινοποίησης. Τέλος, παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά των τοπικών οίνων στο νομό Πέλλας και γίνεται αναφορά στα κτήματα και τα οινοποιία με τοπικό οίνο.

Ο > Οινοποιία
Α > Αμπελουργία

Αμπελουργία
Οινοποιία

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.