Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει θέμα την αμπελουργία και οινοποιία στο νομό Πέλλας. Μετά από μία ιστορική αναδρομή στην εξελικτική πορεία της αμπέλου, γίνετε αναφορά στα βασικά χαρακτηριστικά της και τους τρόπους καλλιέργειας της. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι κυριότερες οινοποιίσιμες και επιτραπέζιες ποικιλίες ξεχωριστά. Ακολουθεί η διαδικασία της οινοποίησης. Τέλος, παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά των τοπικών οίνων στο νομό Πέλλας και γίνεται αναφορά στα κτήματα και τα οινοποιία με τοπικό οίνο.
Ο > Οινοποιία
Α > Αμπελουργία
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Agriculture, Forestry and Fisheries Agronomy and Crop Science
(EN)
Αμπελουργία
Οινοποιία
Greek
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)