Παραγωγή οίνου και διαδικασία παλαίωσης για την ποικιλία «Ξινόμαυρο»

RDF 

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την καρτέλα τεκμηρίου
μέσα από τον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα *
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Σημασιολογικός εμπλουτισμός/ομογενοποίηση από το EKT

2017 (EL)
Παραγωγή οίνου και διαδικασία παλαίωσης για την ποικιλία «Ξινόμαυρο»

Μητσαράκη, Ραφαέλα Μαρία

Η παρούσα βιβλιογραφική εργασία αποτελεί μια προσπάθεια παρουσίασης δεδομένων που αφορούν την ποικιλία του Ξινόμαυρου. Ποιο συγκεκριμένα γίνεται αρχικά μια παρουσίαση της εν λόγω ποικιλίας και των βασικότερων χαρακτηριστικών της, ενώ ακολουθεί η παρουσίαση των περιοχών με τους μεγαλύτερους αμπελώνες Ξινόμαυρου στην Ελλάδα. Επιπλέον γίνεται αναφορά στην μέθοδο οινοποίησης, στα βήματα που ακολουθούνται για να φτάσουμε από το σταφύλι έως το κρασί, γίνεται ειδική αναφορά στην ερυθρή οινοποίηση καθώς και σε ορισμένες άλλες ειδικές μορφές όπως είναι ο γλυκός και ο σαμπανιζέ οίνος. Ακολούθως, παρουσιάζονται οι βασικότερες μέθοδοι ελέγχου που χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια της οινοποίησης και οι οποίες εξασφαλίζουν την παραγωγή ποιοτικού οίνου. Τέλος, η εργασία ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των μεθόδων παλαίωσης που εφαρμόζονται, των χαρακτηριστικών τους και των κινδύνων που παραμονεύουν

Thesis
NonPeerReviewed

Οινοποιία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.