"Τεχνολογία παρασκευής, ποιοτικά χαρακτηριστικά και διατροφική αξία ζυμούμενων προϊόντων γάλακτος" Κεφίρ, Οξύγαλα και Κουμίς

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



"Τεχνολογία παρασκευής, ποιοτικά χαρακτηριστικά και διατροφική αξία ζυμούμενων προϊόντων γάλακτος" Κεφίρ, Οξύγαλα και Κουμίς

Χασάν, Μεχμέτ

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2017

2017


Στην παρούσα εργασία γίνεται μια προσπάθεια να γίνουν γνωστές οι διατροφικές αξίες των ζυμούμενων προϊόντων του γάλακτος. Στο πρώτο κεφάλαιο αναπτύσσεται η έννοια της ζύμωσης και γενικότερα η ζύμωση των γαλακτοκομικών προϊόντων. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα τρία ζυμούμενα γαλακτοκομικά προϊόντα, Κεφίρ, Οξύγαλα και Κουμίς στα οποία επικεντρώνεται η εργασία. Γίνεται μια εκτενής ανάλυση της τεχνολογίας παρασκευής τους, των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους αλλά και της διατροφικής τους αξίας. Τέλος μελετώνται οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του προϊόντος

Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.