Ποιοτικά χαρακτηριστικά αυγών τύπου «Ελευθέρας Βοσκής» που πωλούνται συσκευασμένα σε υπεραγορές τροφίμων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Ποιοτικά χαρακτηριστικά αυγών τύπου «Ελευθέρας Βοσκής» που πωλούνται συσκευασμένα σε υπεραγορές τροφίμων

Παλάκας, Προκόπης

Το πρώτο μέρος της πτυχιακής εργασίας είναι θεωρητικό και αναφέρεται στα χαρακτηριστικά και τη δομή γενικά των τύπων αυγών όρνιθας, στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αυγών, στους πιθανούς κινδύνους κατανάλωσης αλλά και στην παραγωγή και κατανάλωση των αυγών στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Επίσης παρουσιάζονται αναλυτικά όλα τα συστήματα εκτροφής. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας, ακολουθεί η έρευνα που έγινε προκειμένου να μελετηθούν τα χαρακτηριστικά εκείνα που ενδιαφέρουν τους καταναλωτές, όπως το βάρος του αυγού και των επιμέρους συστατικών του, το χρώμα της λεκίθου, η τιμή των αυγών, η διατροφική αξία τους, η νωπότητα τους καθώς και η περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες και λίπος. Στη συνέχεια ακολουθούν τα αποτελέσματα της έρευνας καθώς και τα συμπεράσματα.

Thesis
NonPeerReviewed

Πτηνοτροφία
Ποιοτικός έλεγχος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.