Ηλεκτρονικά Περιοδικά: Επιπτώσεις στη Ανάπτυξη και Διαχείριση της Συλλογής της Βιβλιοθήκης του ΕΚΤ/ΕΙΕ

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2009 (EL)

Ηλεκτρονικά Περιοδικά: Επιπτώσεις στη Ανάπτυξη και Διαχείριση της Συλλογής της Βιβλιοθήκης του ΕΚΤ/ΕΙΕ

Goethe-Institut
Σαραντοπούλου, Ιωάννα (EL)
Sarantopoulou, Ioanna (EN)

Στο παρόν άρθρο, αποτυπώνονται κάποιοι προβληματισμοί που αναδύθηκαν κατά την επιλογή και ένταξη επιστημονικών περιοδικών σε ηλεκτρονική μορφή στη συλλογή της Βιβλιοθήκη Επιστήμης και Τεχνολογίας ΕΚΤ/ΕΙΕ και πώς αυτοί ενσωματώθηκαν στην πολιτική διαμόρφωσης της συλλογής επιστημονικών περιοδικών της βιβλιοθήκης. Δίνεται μια σύντομη εικόνα του έντυπου και ηλεκτρονικού περιεχομένου της Βιβλιοθήκης ΕΚΤ/ΕΙΕ και γίνεται αναφορά στους ποικίλους τρόπους που οι χρήστες προσεγγίζουν το περιεχόμενο αυτό, ανάλογα με το επιστημονικό τους αντικείμενο και την ηλικία τους. Από την πλευρά της υπεύθυνης της βιβλιοθήκης, παρατίθενται οι διαφοροποιήσεις στις διαδικασίες πρόσκτησης, διατήρησης και διάθεσης του ηλεκτρονικού πληροφοριακού υλικού. Τέλος, παρουσιάζεται η δράση του ΕΚΤ στη διαμόρφωση περιβάλλοντος ελεύθερης διάθεσης επιστημονικού περιεχομένου με την ανάπτυξη υποδομών βασισμένων σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα και την υλοποίηση επιστημονικών περιοδικών Ανοικτής Πρόσβασης (Open Access Journals) .στους τομείς των Ανθρωπιστικών Σπουδών και της Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας. (EL)

Άρθρο σε περιοδικό (EL)
Magazine article (EN)

Πληροφοριακά συστήματα (EL)
Συλλογές (EL)
Βιολογία (EL)
Πηγές πληροφόρησης (EL)
Ανθρωπιστικές επιστήμες, γενικά (EL)
Επιστημονικά ηλεκτρονικά περιοδικά (EL)
Humanities, general (EN)
Open access journals (EN)
Information Systems (EN)
Biology (EN)
Collections (EN)
Information sources (EN)


Ελληνική γλώσσα

2009-04


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

© 2009, Ιωάννα Σαραντοπούλου



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.