Άγριο τριαντάφυλλο, λεβάντα, πράσινο τσάι: χημική σύσταση, αντιοξειδωτική και βιολογική δράση

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Άγριο τριαντάφυλλο, λεβάντα, πράσινο τσάι: χημική σύσταση, αντιοξειδωτική και βιολογική δράση

Μακρή, Μαριάμ-Νεφέλη
Ανδρέου, Ασπασία

Αντωνόπουλος, Διονύσιος
Τριάντη, Μυρτώ
Stefanou, Valentina
Σχολή Επιστημών Τροφίμων
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Πτυχιακή εργασία

2021-07-16

2021-07-20T09:52:07Z


Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των ανθρώπων για φυσικές λύσεις τόσο στη διατροφή όσο και στα καλλυντικά σκευάσματα, έχει αυξηθεί. Τα βότανα αποτελούν ιδανική επιλογή λόγω της υψηλής βιοδιαθεσιμότητας θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνες, μέταλλα και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Το άγριο τριαντάφυλλο, η λεβάντα και το πράσινο τσάι είναι ευρέως γνωστά βότανα τα οποία έχουν σύσταση πλούσια σε φυτοχημικές και βιοδραστικές ουσίες, όπως οι αντιοξειδωτικές ενώσεις, οι πολυφαινόλες, τα καροτενοειδή και τα φλαβονοειδή. Αυτές οι ενώσεις, παρουσιάζουν ευεργετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία και την ευεξία ενώ έχουν και σημαντικό ρόλο στη βιομηχανία τροφίμων, φαρμάκων και καλλυντικών. Πολλές μελέτες υποστηρίζουν την συμβολή των βοτάνων αυτών στην υγεία και την προστασία που παρέχουν έναντι του καρκίνου, των καρδιαγγειακών ασθενειών, της άνοιας και άλλων.


Αντιοξειδωτική δράση
Πράσινο τσάι
Βιολογική δράση
Άγριο τριαντάφυλλο
Λεβάντα
Χημική σύσταση

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων - Πτυχιακές εργασίες

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.