Toggle navigation
Αναζήτηση
Πλοήγηση
Τύποι τεκμηρίων
Επιστημονικά πεδία
Σχολές/Τμήματα/Ινστιτούτα
Φορείς
Συλλογές
Διαλειτουργικότητα
Σχετικά
Το έργο
Οδηγίες για αναζήτηση & πλοήγηση
Για φορείς
Ένταξη συλλογών
Προδιαγραφές ένταξης
Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Επικοινωνία
ΕΛ
•
EN
ΚΑΙ
'Η
ΌΧΙ
×
Πληκτρολογήστε λέξη ή φράση
Σε όλα τα πεδία
Τίτλος
Δημιουργός/συντελεστής
×
+
ΚΑΙ
'Η
Tύπος τεκμηρίου
ΚΑΙ
'Η
Επιστημονικό πεδίο
ΚΑΙ
'Η
Σχολή/Τμήμα/Ινστιτούτο
ΚΑΙ
'Η
Χρονολογία
Φορέας / συλλογή
Υποδομές
ΕΚΤ e
Content
αποθετήρια
EKT
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
ΕΚΤ e
Publishing
ΕΚΤ e
Journals
ΕΚΤ e
Proceedings
+
Περισσότερα κριτήρια αναζήτησης
Λιγότερα κριτήρια αναζήτησης
Αναζήτηση
Καθαρισμός
Βοήθεια
Φίλτρα αποτελεσμάτων
Φίλτρα αποτελεσμάτων
Καθαρισμός
Tύπος τεκμηρίου
Διπλωματική εργασία
(443)
Διδακτορική διατριβή
(26)
Μεταπτυχιακή εργασία
(42)
Πτυχιακή εργασία
(375)
Επιστημονικό πεδίο
Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τέχνες
(1)
Άλλες Ανθρωπιστικές Επιστήμες
(1)
Γεωπονικές Επιστήμες και Κτηνιατρική
(5)
Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες
(5)
Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογία
(443)
Άλλες Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογίες
(443)
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων
(443)
Ιατρική και Επιστήμες Υγείας
(443)
Επιστήμες Υγείας
(443)
Διατροφή και Διαιτολογία
(443)
Κοινωνικές Επιστήμες
(2)
Οικονομικά και Επιχειρήσεις
(1)
Ψυχολογία και Γνωσιακή Επιστήμη
(1)
Φυσικές Επιστήμες
(4)
Βιολογία
(1)
Βιοτεχνολογία
(1)
Γεωεπιστήμες και Επιστήμες Περιβάλλοντος
(1)
Χημεία
(1)
Σχολή/Τμήμα/Ινστιτούτο
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
(443)
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Σχολή Περιβάλλοντος
(443)
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
(443)
Χρονολογία
2025 - 2029
(2)
2020 - 2024
(16)
2015 - 2019
(36)
2010 - 2014
(25)
Γλώσσα
Αγγλική γλώσσα
(7)
Ελληνική γλώσσα
(10)
Φορέας / συλλογή
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
(17)
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
|
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
(17)
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
(426)
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
(426)
Υποδομές
ΕΚΤ e
Content
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
(17)
1 - 30 από 443 τεκμήρια
Ταξινόμηση
Σχετικότητα με κριτήρια
Άυξουσα χρονολογία
Φθίνουσα χρονολογία
Ανάκτηση αντιοξειδωτικών πολυφαινολών από φύλλα ελιάς (Olea europaea spp.) με χρήση καινοφανούς βαθέως εύτηκτου διαλύτη βασισμένου σε βιομόρια Recovery of antioxidant polyphenols from olive leaves (Olea europaea spp.) using a novel deep eutectic solvent made of bioorganic molecules
Δημιουργός:
Athanasiadis, Vassilis, Αθανασιάδης, Βασίλειος
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες, Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Φυσικές Επιστήμες, Διατροφή και Διαιτολογία
Χρονολογία :
2018
Γλώσσα:
Αγγλική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Μελέτη της εκχύλισης πολυφαινολικών αντιοξειδωτικών ουσιών από φύλλα του φυτού Moringa oleifera, με χρήση βιο-συμβατού καινοφανούς μίγματος χαμηλής θερμοκρασίας μετάβασης Extraction of antioxidant polyphenols from Moringa oleifera leaves using a biomolecule based low transition temperature mixture
Δημιουργός:
Καραγεώργου, Ιωάννα, Karageorgou, Ioanna
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες, Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Χρονολογία :
2018
Γλώσσα:
Αγγλική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Συγκριτική γονιδιωματική των προβιοτικών χαρακτηριστικών οξυγαλακτικών βακτηρίων που προέρχονται από ελληνικά ζυμούμενα τρόφιμα Comparative genomics for probiotic traits in lactic acid bacteria derived from Greek fermented foods
Δημιουργός:
Φειδάκη, Κυριακή, Feidaki, Kyriakh
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Βιοτεχνολογία, Διατροφή και Διαιτολογία
Χρονολογία :
2024
Γλώσσα:
Αγγλική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Μελέτη της διατροφικής αξίας και της επίδρασης στην υγεία λειτουργικών τροφίμων που προέρχονται από αξιοποίηση αγροτοβιομηχανικών υποπροϊόντων Study of the nutritional value and the effect on health of functional foods derived from the utilization of agro-industrial by-products
Δημιουργός:
Παπαγιάννη, Όλγα, Papagianni, Olga
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Χρονολογία :
2022
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Αξιολόγηση της επίδρασης της κατάστασης θρέψης στην εξέλιξη της νόσου και στην επιβίωση ασθενών με καρκίνο του μαστού Evaluation of the effect of nutritional status on disease progression and survival of patients with breast cancer
Δημιουργός:
Μαντζώρου, Μαρία, Mantzorou, Maria
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Χρονολογία :
2022
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Μελέτη αντιμικροβιακής ανθεκτικότητας και δυνατότητας σχηματισμού βιοϋμενίων τροφιμογενών στελεχών καμπυλοβακτηριδίων Study of antimicrobial resistance and biofilm-forming potential of food-borne Campylobacter strains
Δημιουργός:
Kostoglou, Dimitra, Κώστογλου, Δήμητρα
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες, Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Χρονολογία :
2025
Γλώσσα:
Αγγλική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Ανάπτυξη πράσινων διεργασιών εκχύλισης στερεού – υγρού υψηλής απόδοσης για την ανάκτηση πολυφαινολικών αντιοξειδωτικών από το φαρμακευτικό φυτό Salvia fruticosa Mill. (Κρητικό φασκόμηλο) Development of green high performance solid-liquid extraction processes for the recovery of antioxidant polyphenols from the medicinal plant Salvia fruticosa Mill. (Cretan sage)
Δημιουργός:
Γρηγοράκης, Σπυρίδων
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Χημεία, Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Χρονολογία :
2020
Γλώσσα:
Αγγλική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Ολιστική προσέγγιση προαγωγής δημόσιας υγείας-ψυχικής ανθεκτικότητας, μέσω παρεμβάσεων ενσυνειδητότητας, Μεσογειακού τρόπου ζωής και κατανάλωσης καινοτόμων λειτουργικών τροφίμων Holistic approach in promotion of public health-psychological resilience, through mindfulness, Mediterranean lifestyle, and consumption of novel functional foods
Δημιουργός:
Christodoulou, Efstratios, Χριστοδούλου, Ευστράτιος
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Ψυχολογία και Γνωσιακή Επιστήμη, Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Χρονολογία :
2025
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Μελέτη βιοδραστικών ιδιοτήτων φυσικών εδώδιμων πρώτων υλών και ανάπτυξη νέων ροφημάτων υψηλής βιοδραστικότητας Study of the bioactive properties of natural law materials and development of new beverages with high bioactivity
Δημιουργός:
Geraris-Kartelias, Ioannis, Γεραρής-Καρτελιάς, Ιωάννης
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες, Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Χρονολογία :
2024
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Παραγωγή εδωδίμων μεμβρανών μέσω βιοτεχνολογικής αξιοποίησης τυρογάλακτος και μελέτη καταναλωτή σε εφαρμογές τροφίμων Development of edible films through biotechnological utilization of cheese whey and consumer perception
Δημιουργός:
Koukoumaki, Danai-Ioanna, Κουκουμάκη, Δανάη-Ιωάννα
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Γεωεπιστήμες και Επιστήμες Περιβάλλοντος, Διατροφή και Διαιτολογία
Χρονολογία :
2024
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Αξιολόγηση της επίδρασης της κατάστασης θρέψης στην εξέλιξη της νόσου και στην επιβίωση ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας Evaluation of the potential effects of nutritional status in the disease progression and prognosis in patients with multiple sclerosis
Δημιουργός:
Τρύφωνος, Χριστίνα, Tryfonos, Christina
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Χρονολογία :
2023
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Αξιολόγηση εγκυρότητας προγνωστικών εξισώσεων εκτίμησης ενεργειακών αναγκών και συσχέτιση με τη σύνθεση σώματος, σε δείγμα ελληνικού πληθυσμού Validation of predictive equations for energy expenditure and correlation with body composition in a greek sample population
Δημιουργός:
Παυλίδου, Ελένη, Pavlidou, Eleni
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Χρονολογία :
2019
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Η σχέση επιχειρηματικής στρατηγικής και συνεργασίας με την καινοτομία και η επίδρασή της στην ανταγωνιστικότητα και την οικονομική απόδοση των επιχειρήσεων τροφίμων The relationship between business strategy and cooperation with innovation, and its effect on the food business performance and competitiveness
Δημιουργός:
Σακαλή, Παρασκευή-Χριστίνα, Sakali, Paraskevi-Christina
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Οικονομικά και Επιχειρήσεις, Διατροφή και Διαιτολογία
Χρονολογία :
2019
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Συσχέτιση διατροφικών συνηθειών και σωματομετρικών χαρακτηριστικών με την ανάπτυξη και διαμόρφωση του στοματογναθικού συστήματος σε παιδιά Relationship of eating behavior and anthropometric characteristics with development and formation of the stomatognathic system in children
Δημιουργός:
Φασούλας, Αριστείδης, Fasoulas, Aristeidis
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Χρονολογία :
2019
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Ανάπτυξη γλωσσικών εργαλείων για την διερεύνηση της αισθητηριακής αντίληψης και των συναισθηματικών αντιδράσεων του καταναλωτή τροφίμων. Development of linguistic tools to investigate consumers' sensory perception and emotional response to food
Δημιουργός:
Panagiotou, Malamatenia, Παναγιώτου, Μαλαματένια
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Χρονολογία :
2022
Γλώσσα:
Αγγλική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Συσχέτιση της κατανάλωσης βιολειτουργικών τροφίμων και συστατικών και της υιοθέτησης της μεσογειακής διατροφής με δείκτες οστικού μεταβολισμού και καρδιαγγειακών παθήσεων σε άτομα με αυξημένο κίνδυνο οστεοπόρωσης Correlation of consumption of bio-functional foods and ingredients and the adoption of the mediterranean diet with indicators of bone metabolism and cardiovascular diseases in individuals at increased risk of osteoporosis
Δημιουργός:
Κωνσταντινίδη, Μελίνα, Konstantinidi, Melina
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Άλλες Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες, Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Χρονολογία :
2023
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Αξιοποίηση παραπροϊόντων και ενναλακτικών πρώτων υλών για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων ζύμης Utilization of by-products and alternative raw materials for production of innovative bakery products
Δημιουργός:
Giannoutsos, Konstantinos, Γιαννούτσος, Κωνσταντίνος
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Χρονολογία :
2023
Γλώσσα:
Αγγλική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Απομάκρυνση οργανικών ενώσεων από υδατικά διαλύματα με τη χρήση χημικά ενεργοποιημένου ελαιοπυρήνα, αχύρου και μίγματα αυτών σε διεργασίες διαλείποντος έργου.
Δημιουργός:
Διαμαντής, Θεόδωρος
Τύπος τεκμηρίου:
Πτυχιακή εργασία
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Συλλογή:
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
RDF
Συσχέτιση διατροφικών και κοινωνικοοικονομικών παραγόντων με τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα σε παιδιά 3-14 ετών με οικογενή υπερχοληστερολαιμία
Δημιουργός:
Λαμπροπούλου, Μαρία, Χαΐνη, Μαρία
Τύπος τεκμηρίου:
Πτυχιακή εργασία
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Συλλογή:
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
RDF
Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου
Δημιουργός:
Καρυωτάκη, Στυλιανή
Τύπος τεκμηρίου:
Πτυχιακή εργασία
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Συλλογή:
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
RDF
Μελέτη των δυνητικών χρήσεων του αγριοκούνελου της Λήμνου (Oryctolagus Cuniculus) με έμφαση στη διατροφική του αξία
Δημιουργός:
Συμεωνίδη, Ελένη
Τύπος τεκμηρίου:
Πτυχιακή εργασία
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Συλλογή:
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
RDF
Παραγωγή ενώσεων προστιθέμενης αξίας μέσω της μετατροπής υγρών αποβλήτων ελαιουργίας και απόβλητης βιομηχανικής γλυκερόλης από στελέχη ζυμομύκητα Yarrowia lipolytica
Δημιουργός:
Καραγεωργίου, Ελένη Μυρτώ, Αναγνώστη, Μαρία
Τύπος τεκμηρίου:
Πτυχιακή εργασία
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Χρονολογία :
2019
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Συλλογή:
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
RDF
Εκχύλιση πολυφαινολικών αντιοξειδωτικών από φύλλα ελιάς (Olea europaea) υποβοηθούμενη με υπερήχους, χρησιμοποιώντας μείγμα χαμηλής θερμοκρασίας μετάβασης (LTTM) Γλυκερόλης/ Τρυγικού Κάλιο-Νατρίου. Ultrasound-assisted extraction of polyphenolic antioxidants from olive (Olea europaea) leaves using a novel glycerol/sodium-potassium tartrate low-transition temperature mixture (LTTM)
Δημιουργός:
Μαμουδάκη, Πηνελόπη - Βαλεντίνα, Δεδούση, Μαριάννα
Τύπος τεκμηρίου:
Πτυχιακή εργασία
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Συλλογή:
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
RDF
Η ελληνική αγορά του μελιού σήμερα
Δημιουργός:
Περιμένη, Παρασκευή
Τύπος τεκμηρίου:
Πτυχιακή εργασία
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Συλλογή:
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
RDF
Επιταχυνόμενη παλαίωση του ελληνικού αποστάγματος τσίπουρο χρησιμοποιώντας ξύλινα τεμάχια: επίδραση της στατικής διαβροχής vs υπερήχων για την εκχύλιση πολυφαινολών και την αντιοξειδωτική δράση
Δημιουργός:
Ταλούμη, Θεοδώρα
Τύπος τεκμηρίου:
Πτυχιακή εργασία
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Συλλογή:
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
RDF
Αντιοξειδωτική ικανότητα και περιεκτικότητα σε ολικά φαινολικά διαφόρων τροφίμων που έχουν σχετιστεί με τον έλεγχο του βάρους και συσχέτιση της κατανάλωσης τους με ανθρωπομετρικούς δείκτες
Δημιουργός:
Κοντοπούλου, Όλγα, Τσαφκοπούλου, Μαρία-Άννα
Τύπος τεκμηρίου:
Πτυχιακή εργασία
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Συλλογή:
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
RDF
Πιλοτική μελέτη αξιοποίησης παραπροϊόντων ροδιού σε βιομηχανία χυμοποίησης ροδιού και έμφαση στα βιοδραστικά συστατικά που προάγουν την υγεία
Δημιουργός:
Κουκουβαγέλλη, Στέλλα, Ρέτση, Ελένη
Τύπος τεκμηρίου:
Πτυχιακή εργασία
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Συλλογή:
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
RDF
Συγκριτική μελέτη της in vitro αντιοξειδωτικής δράσης εκχυλισμάτων δειγμάτων πιπεριού (piper nigrum)
Δημιουργός:
Τσούκλας, Στέφανος
Τύπος τεκμηρίου:
Πτυχιακή εργασία
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Συλλογή:
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
RDF
Ανασκόπηση της επίδρασης των λειτουργικών συστατικών της διατροφής στην επίδραση της στεφανιαίας νόσου
Δημιουργός:
Γκικουρία, Αμαλία Χριστίνα, Ακριβούση, Μαρία
Τύπος τεκμηρίου:
Πτυχιακή εργασία
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Συλλογή:
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
RDF
Μελέτη της χημικής σύστασης φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και της αντιοξειδωτικής και αντιμικροβιακής τους δράσης Research of the chemical composition of medicinal and aromatic plants of the Greek flora as well as their antioxidant and antimicrobial activity
Δημιουργός:
Λαζάρου, Ελισάβετ
Τύπος τεκμηρίου:
Πτυχιακή εργασία
Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Διατροφή και Διαιτολογία
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Φορέας:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Συλλογή:
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
RDF
×
×
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το
OpenArchives
.gr
.
Πάρτε μέρος στη σύντομη έρευνα!