• Search
  • Browse
    • Item types
    • Scientific fields
    • Schools/departments/institutes
    • Institutions
    • Collections
  • Interoperability
  • Info
    • The project
    • Help
  • For institutions
    • Contribute
    • Publication Requirements
    • Expression of Interest Form
  • Contact
  • ΕΛ • ΕΝ
More search options Less search options
Clear Help


Filters  

Filters

Clear
Item type
Scientific field
School/Department/Institute
Year
Language
Institution / collection
ΕΚΤ eContent Services
1  -  30   to   35   items

     
    Ενζυμικές δράσεις στις ελιές και το ελαιόλαδο Enzymic actions in olives and olive oil
    Creator: Γεωργαλάκη, Μαρίνα
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Agriculture, Forestry and Fisheries
    Υear: 1999
    Language: Greek
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Παραγωγή αντιμικροβιακών ουσιών από στελέχη οξυγαλακτικών καλλιεργειών που απομονώθηκαν από ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα Production of antimicrobial substances by strains of lactic and bacteria, which has been isolated from greek traditional products
    Creator: Ακτύπης, Αναστάσιος
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Other Agricultural Sciences, Food Science and Technology
    Υear: 1999
    Language: Greek
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Η επίδραση της πρόσληψης φυτικών στερολών και ελαιολάδου σε παράγοντες κινδύνου καρδειαγγειακών νοσημάτων σε ασθενείς με μεταβολικό σύνδρομο The effect of intake of plant sterols and olive oil in cardiovascular disease risk factors in patients with metabolic syndrome
    Creator: Sialvera, Theodora-Eirini, Σιαλβέρα, Θεοδώρα-Ειρήνη
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Other Agricultural Sciences, Food Science and Technology
    Υear: 2012
    Language: Greek
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Προσδιορισμός φαινολικών συστατικών αρωματικών φυτών Determination of phenolic compounds in aromatic plants
    Creator: Προεστός, Χαράλαμπος, Proestos, Charalampos
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Other Agricultural Sciences, Food Science and Technology
    Υear: 2005
    Language: Greek
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Μελέτη του ρόλου της κατάστασης θρέψης νοσηλευόμενων ασθενών στην εμφάνιση νοσοκομειακών λοιμώξεων The role of nutrition status of hospitalized patients in the development of hospital acquired infections
    Creator: Πούλια, Καλλιόπη-Άννα, Poulia, Kalliopi-Anna
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Medical and Health Sciences, Food Science and Technology
    Υear: 2012
    Language: Greek
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Κινητικές μελέτες βιοσύνθεσης πολυσακχαριτών και λιπιδίων κατά την καλλιέργεια μακρομυκήτων Kinetic studies of polysaccharides and lipids biosynthesis during the cultivation of macromycetes
    Creator: Διαμαντοπούλου, Παναγιώτα, Diamantopoulou, Panagiota
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Agricultural Biotechnology, Food Science and Technology
    Υear: 2012
    Language: Greek
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Βιοποικιλότητα και ποσοτική εκτίμηση του πληθυσμού του Listeria monocytogenes σε νωπό κρέας και προϊόντα του Biodiversity and quantification of Listeria monocytogenes in fresh meat and products thereof
    Creator: Andritsos, Nikolaos, Ανδρίτσος, Νικόλαος
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Animal and Dairy Science
    Υear: 2012
    Language: Greek
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Βελτίωση της ζύμωσης της επιτραπέζιας πράσινης ελιάς με τη χρήση προβιοτικών οξυγαλακτικών βακτηρίων ως εναρκτήριων καλλιεργειών Green table olives fermentation improvement, by using probiotic lactic acid bacteria as starter cultures
    Creator: Σαραβάνος, Ελευθέριος, Saravanos, Eleftherios
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Agriculture, Forestry and Fisheries
    Υear: 2009
    Language: Greek
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Το κόστος ποιότητας σε βιομηχανικές-μεταποιητικές επιχειρήσεις τροφίμων. Οι κρίσιμοι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος ποιότητας και η επίδρασή του στην απόδοση των επιχειρήσεων αυτών Cost of quality in manufacturing food companies. The critical factors affecting the cost of quality and its effect on the performance of these companies
    Creator: Δημητράντζου, Χριστίνα
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2023
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: University of Patras
    Collection : Νημερτής
    RDF

    Lean management στα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών. Οι κρίσιμοι παράγοντες εφαρμογής του και η επίδρασή του στην απόδοση των οργανισμών αυτών Lean management in citizen service centers. The critical factors of its implementation and its effect on the performance of these organizations
    Creator: Κεραμίδα, Ευθαλία
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2023
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: University of Patras
    Collection : Νημερτής
    RDF

    Διερεύνηση ολοκληρωμένης διαχείρισης αδέσποτων σκύλων από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης : ανάλυση για τη διαμόρφωση προτύπου διαχείρισης Investigation of integrated management of stray dogs by local government organisations : analysis to formulate a management standard
    Creator: Παπαβασίλη, Θεοδώρα
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2023
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: University of Patras
    Collection : Νημερτής
    RDF

    Έρευνα της συμπεριφοράς των καταναλωτών ως προς το τυρί φέτα στα όρια του νομού Αιτωλοακαρνανίας Research on consumer behavior towards feta cheese within the boundaries of the prefecture of Aetoloakarnania
    Creator: Τζαχρήστας, Ιωάννης
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2023
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: University of Patras
    Collection : Νημερτής
    RDF

    Ο ρόλος της ετικέτας του προϊόντος στην επιλογή τροφίμων The role of product labeling in food choice
    Creator: Μανδύλη, Δήμητρα
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2023
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: University of Patras
    Collection : Νημερτής
    RDF

    Τα προϊόντα «χωρίς γλουτένη» και η συμπεριφορά καταναλωτή Gluten-free products and consumer behavior
    Creator: Καρακώστα, Παρασκευή
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2022
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: University of Patras
    Collection : Νημερτής
    RDF

    Ο ψηφιακός ηγέτης και ο ρόλος του στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα : μελέτη στα ΑΕΙ Πελοποννήσου The digital leader and his role in higher education institutions : study at universities of Peloponnese
    Creator: Μπάρλου, Ολυμπία
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2024
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: University of Patras
    Collection : Νημερτής
    RDF

    Προσδιοριστικοί παράγοντες οργανωσιακής αμφιδεξιότητας και η επίδρασή της στην επιχειρηματική απόδοση των βιομηχανικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων Identifying the antecedents of organizational ambidexterity and its impact on business performance in the manufacturing sector
    Creator: Καφετζόπουλος, Παναγιώτης
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2024
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: University of Patras
    Collection : Νημερτής
    RDF

    Συγκριτική αξιολόγηση σύγχρονων μεθοδολογιών ακριβούς πρόγνωσης αρδευτικών αναγκών στην καλλιέργεια της ελιάς A comparative analysis of contemporary methodologies for precisely forecasting irrigation requirements in olive cultivation
    Creator: Κόκκοτος, Ευθύμιος
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2024
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: University of Patras
    Collection : Νημερτής
    RDF

    Γυναικεία επιχειρηματικότητα σε ανδροκρατούμενους κλάδους, όπως ο κλάδος δομών και υποδομών Women's entrepreneurship in male-dominated sectors, such as the construction and infrastructure industry
    Creator: Καποτά, Μαρία-Ιωάννα
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2024
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: University of Patras
    Collection : Νημερτής
    RDF

    Επίλυση προβλημάτων κατασκευής βέλτιστου ωρολογίου προγράμματος (timetabling) και σχεδιασμού δικτύου μεταφορών (transit routing) με χρήση σύγχρονων αλγορίθμων υπολογιστικής νοημοσύνης και ευφυών υβριδικών συστημάτων Solving problems of constructing an optimal timetable (timetabling) and planning a transport network (transit routing) using modern computational intelligence algorithms and intelligent hybrid systems
    Creator: Κατσαραγάκης, Ιωσήφ
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2023
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: University of Patras
    Collection : Νημερτής
    RDF

    Σχεδίαση και εφαρμογή μαθηματικών μεταευρετικών αλγορίθμων για την επίλυση του μαθηματικού προβλήματος μεταφοράς σε ντετερμινιστικά και ασαφή περιβάλλοντα Design and implementation of mathematical metaheuristic algorithms for solving the mathematical transportation problem in deterministic and fuzzy environments
    Creator: Αρωνιάδη, Χρυσάνθη
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2024
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: University of Patras
    Collection : Νημερτής
    RDF

    Η σπατάλη τροφίμων (food waste) και ο Έλληνας καταναλωτής : εμπειρική μελέτη της συμπεριφοράς του καταναλωτή Food waste and the Greek consumer : an empirical study of consumer behaviour
    Creator: Ζαχαράτος, Θεοφάνης
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2024
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: University of Patras
    Collection : Νημερτής
    RDF

    Αιτίες και παράγοντες δημιουργίας σπατάλης τροφίμων (food waste) και η συμπεριφορά του καταναλωτή Food waste causality and the consumer behavior
    Creator: Γρίβας, Ευθύμιος
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2022
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: University of Patras
    Collection : Νημερτής
    RDF

    Αλληλεπίδραση των φυσικών αντιοξειδωτικών με πρωτεΐνες και άλλα συστατικά φυτικών κυττάρων Interactions of natural antioxidants with proteins and other constituents of plant cells
    Creator: Efmorfopoulou, Efthalia, Ευμορφοπούλου, Ευθαλία
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Biological sciences
    Υear: 2008
    Language: Greek
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Εφαρμογές της φασματομετρίας μάζας αρνητικού χημικού ιονισμού στη μελέτη δραστικών ουσιών γεωργικών φαρμάκων και των υπολειμμάτων αυτών σε γεωργικά προϊόντα Appications of gas chromatography mass spectrometry chemical ionization negative ion technique to the study of spectra of pesticides and determination of their residues in agricultural products
    Creator: Λιαπής, Κωνσταντίνος, Liapis, Konstantinos
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Agriculture, Forestry and Fisheries
    Υear: 2003
    Language: Greek
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Διατροφικές συνήθειες και παχυσαρκία σε δείγμα εφήβων: δημιουργία διατροφικού δείκτη για την αξιολόγηση της πιθανότητας εφηβικής παχυσαρκίας
    Creator: Kosti, Irini, Κωστή, Ειρήνη
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Medical and Health Sciences, Food Science and Technology
    Υear: 2009
    Language: Greek
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Επιδημιολογία άσθματος στην παιδική ηλικία: ο ρόλος της διατροφής Epidemiology of asthma: the role of diet
    Creator: Arvaniti, Fotini, Αρβανίτη, Φωτεινή
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Medical and Health Sciences, Food Science and Technology
    Υear: 2011
    Language: Greek
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Προσδιορισμός αντιοξειδωτικών ουσιών σε φαρμακευτικά φυτά της ελληνικής χλωρίδας Determination of phenolic compounds present in pharmaceutical plants of greek flora
    Creator: Papageorgiou, Vasiliki, Παπαγεωργίου, Βασιλική
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Chemical Engineering, Agriculture, Forestry and Fisheries
    Υear: 2009
    Language: Greek
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Σχεδίαση και εφαρμογή μαθηματικών μεταευρετικών αλγορίθμων για την επίλυση του μαθηματικού προβλήματος μεταφοράς σε ντετερμινιστικά και ασαφή περιβάλλοντα Design and implementation of mathematical metaheuristic algorithms for solving the mathematical transportation problem in deterministic and fuzzy environments
    Creator: Aroniadi, Chrysanthi, Αρωνιάδη, Χρυσάνθη
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Artificial Intelligence, Information Systems, Applied Mathematics
    Υear: 2024
    Language: English
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Επίλυση προβλημάτων κατασκευής βέλτιστου ωρολογίου προγράμματος (timetabling) και σχεδιασμού δικτύων μεταφορών (transit routing) με χρήση σύγχρονων αλγορίθμων υπολογιστικής νοημοσύνης και ευφυών υβριδικών συστημάτων Solving problems of constructing an optimal timetable (timetabling) and planning transport networks (transit routing) using modern computational intelligence algorithms and intelligent hybrid systems
    Creator: Κατσαραγάκης, Ιωσήφ, Katsaragakis, Iosif
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Artificial Intelligence
    Υear: 2023
    Language: Greek
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Προσδιοριστικοί παράγοντες οργανωσιακής αμφιδεξιότητας και η επίδρασή της στην επιχειρηματική απόδοση των βιομηχανικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων Identifying the antecedents of organizational ambidexterity and its impact on business performance in the manufacturing sector
    Creator: Καφετζόπουλος, Παναγιώτης, Kafetzopoulos, Panagiotis
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Management Science and Operations Research, Food Science and Technology
    Υear: 2024
    Language: English
    School/department/institute: University of Patras ▶ School of Agricultural Sciences ▶ Department of Food Science and Technology (2019 - ...)
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Close

    Close
      • Follow EKT

      Contact | Privacy Policy | Terms of use | Copyright Notice

      ©2025 National Documentation Centre

      Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.

      Πάρτε μέρος στη σύντομη έρευνα!
      Nαι, θα το κάνω τώρα
      Όχι ευχαριστώ