Toggle navigation
Search
Browse
Item types
Scientific fields
Schools/departments/institutes
Institutions
Collections
Interoperability
Info
The project
Help
For institutions
Contribute
Publication Requirements
Expression of Interest Form
Contact
ΕΛ
•
ΕΝ
Home page
Schools/departments/institutes
Univeristy of Aegean ▶ School of Environment
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Discover
443 items
from this school/department/institute
Search
More search options
Filters
Filters
1 - 30 to 443 items
Sort by
Relevance
Ascending date
Descending date
Ανάκτηση αντιοξειδωτικών πολυφαινολών από φύλλα ελιάς (Olea europaea spp.) με χρήση καινοφανούς βαθέως εύτηκτου διαλύτη βασισμένου σε βιομόρια Recovery of antioxidant polyphenols from olive leaves (Olea europaea spp.) using a novel deep eutectic solvent made of bioorganic molecules
Creator:
Athanasiadis, Vassilis, Αθανασιάδης, Βασίλειος
Item type:
PhD thesis
Scientific field:
Other Agricultural Sciences, Food Science and Technology, Natural Sciences, Nutrition and Dietetics
Υear:
2018
Language:
English
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
National Documentation Centre (EKT)
Collection :
National Archive of PhD Theses |
ΕΚΤ
NA.Ph.D.
RDF
Μελέτη της εκχύλισης πολυφαινολικών αντιοξειδωτικών ουσιών από φύλλα του φυτού Moringa oleifera, με χρήση βιο-συμβατού καινοφανούς μίγματος χαμηλής θερμοκρασίας μετάβασης Extraction of antioxidant polyphenols from Moringa oleifera leaves using a biomolecule based low transition temperature mixture
Creator:
Καραγεώργου, Ιωάννα, Karageorgou, Ioanna
Item type:
PhD thesis
Scientific field:
Other Agricultural Sciences, Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2018
Language:
English
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
National Documentation Centre (EKT)
Collection :
National Archive of PhD Theses |
ΕΚΤ
NA.Ph.D.
RDF
Συγκριτική γονιδιωματική των προβιοτικών χαρακτηριστικών οξυγαλακτικών βακτηρίων που προέρχονται από ελληνικά ζυμούμενα τρόφιμα Comparative genomics for probiotic traits in lactic acid bacteria derived from Greek fermented foods
Creator:
Φειδάκη, Κυριακή, Feidaki, Kyriakh
Item type:
PhD thesis
Scientific field:
Biotechnology, Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2024
Language:
English
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
National Documentation Centre (EKT)
Collection :
National Archive of PhD Theses |
ΕΚΤ
NA.Ph.D.
RDF
Μελέτη της διατροφικής αξίας και της επίδρασης στην υγεία λειτουργικών τροφίμων που προέρχονται από αξιοποίηση αγροτοβιομηχανικών υποπροϊόντων Study of the nutritional value and the effect on health of functional foods derived from the utilization of agro-industrial by-products
Creator:
Παπαγιάννη, Όλγα, Papagianni, Olga
Item type:
PhD thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2022
Language:
Greek
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
National Documentation Centre (EKT)
Collection :
National Archive of PhD Theses |
ΕΚΤ
NA.Ph.D.
RDF
Αξιολόγηση της επίδρασης της κατάστασης θρέψης στην εξέλιξη της νόσου και στην επιβίωση ασθενών με καρκίνο του μαστού Evaluation of the effect of nutritional status on disease progression and survival of patients with breast cancer
Creator:
Μαντζώρου, Μαρία, Mantzorou, Maria
Item type:
PhD thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2022
Language:
Greek
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
National Documentation Centre (EKT)
Collection :
National Archive of PhD Theses |
ΕΚΤ
NA.Ph.D.
RDF
Μελέτη αντιμικροβιακής ανθεκτικότητας και δυνατότητας σχηματισμού βιοϋμενίων τροφιμογενών στελεχών καμπυλοβακτηριδίων Study of antimicrobial resistance and biofilm-forming potential of food-borne Campylobacter strains
Creator:
Kostoglou, Dimitra, Κώστογλου, Δήμητρα
Item type:
PhD thesis
Scientific field:
Other Agricultural Sciences, Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2025
Language:
English
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
National Documentation Centre (EKT)
Collection :
National Archive of PhD Theses |
ΕΚΤ
NA.Ph.D.
RDF
Ανάπτυξη πράσινων διεργασιών εκχύλισης στερεού – υγρού υψηλής απόδοσης για την ανάκτηση πολυφαινολικών αντιοξειδωτικών από το φαρμακευτικό φυτό Salvia fruticosa Mill. (Κρητικό φασκόμηλο) Development of green high performance solid-liquid extraction processes for the recovery of antioxidant polyphenols from the medicinal plant Salvia fruticosa Mill. (Cretan sage)
Creator:
Γρηγοράκης, Σπυρίδων
Item type:
PhD thesis
Scientific field:
Chemical sciences, Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2020
Language:
English
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
National Documentation Centre (EKT)
Collection :
National Archive of PhD Theses |
ΕΚΤ
NA.Ph.D.
RDF
Ολιστική προσέγγιση προαγωγής δημόσιας υγείας-ψυχικής ανθεκτικότητας, μέσω παρεμβάσεων ενσυνειδητότητας, Μεσογειακού τρόπου ζωής και κατανάλωσης καινοτόμων λειτουργικών τροφίμων Holistic approach in promotion of public health-psychological resilience, through mindfulness, Mediterranean lifestyle, and consumption of novel functional foods
Creator:
Christodoulou, Efstratios, Χριστοδούλου, Ευστράτιος
Item type:
PhD thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Psychology and Cognitive Sciences, Nutrition and Dietetics
Υear:
2025
Language:
Greek
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
National Documentation Centre (EKT)
Collection :
National Archive of PhD Theses |
ΕΚΤ
NA.Ph.D.
RDF
Μελέτη βιοδραστικών ιδιοτήτων φυσικών εδώδιμων πρώτων υλών και ανάπτυξη νέων ροφημάτων υψηλής βιοδραστικότητας Study of the bioactive properties of natural law materials and development of new beverages with high bioactivity
Creator:
Geraris-Kartelias, Ioannis, Γεραρής-Καρτελιάς, Ιωάννης
Item type:
PhD thesis
Scientific field:
Other Agricultural Sciences, Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2024
Language:
Greek
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
National Documentation Centre (EKT)
Collection :
National Archive of PhD Theses |
ΕΚΤ
NA.Ph.D.
RDF
Παραγωγή εδωδίμων μεμβρανών μέσω βιοτεχνολογικής αξιοποίησης τυρογάλακτος και μελέτη καταναλωτή σε εφαρμογές τροφίμων Development of edible films through biotechnological utilization of cheese whey and consumer perception
Creator:
Koukoumaki, Danai-Ioanna, Κουκουμάκη, Δανάη-Ιωάννα
Item type:
PhD thesis
Scientific field:
Earth and related Environmental Sciences, Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2024
Language:
Greek
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
National Documentation Centre (EKT)
Collection :
National Archive of PhD Theses |
ΕΚΤ
NA.Ph.D.
RDF
Αξιολόγηση της επίδρασης της κατάστασης θρέψης στην εξέλιξη της νόσου και στην επιβίωση ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας Evaluation of the potential effects of nutritional status in the disease progression and prognosis in patients with multiple sclerosis
Creator:
Τρύφωνος, Χριστίνα, Tryfonos, Christina
Item type:
PhD thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2023
Language:
Greek
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
National Documentation Centre (EKT)
Collection :
National Archive of PhD Theses |
ΕΚΤ
NA.Ph.D.
RDF
Αξιολόγηση εγκυρότητας προγνωστικών εξισώσεων εκτίμησης ενεργειακών αναγκών και συσχέτιση με τη σύνθεση σώματος, σε δείγμα ελληνικού πληθυσμού Validation of predictive equations for energy expenditure and correlation with body composition in a greek sample population
Creator:
Παυλίδου, Ελένη, Pavlidou, Eleni
Item type:
PhD thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2019
Language:
Greek
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
National Documentation Centre (EKT)
Collection :
National Archive of PhD Theses |
ΕΚΤ
NA.Ph.D.
RDF
Η σχέση επιχειρηματικής στρατηγικής και συνεργασίας με την καινοτομία και η επίδρασή της στην ανταγωνιστικότητα και την οικονομική απόδοση των επιχειρήσεων τροφίμων The relationship between business strategy and cooperation with innovation, and its effect on the food business performance and competitiveness
Creator:
Σακαλή, Παρασκευή-Χριστίνα, Sakali, Paraskevi-Christina
Item type:
PhD thesis
Scientific field:
Economics and Business, Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2019
Language:
Greek
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
National Documentation Centre (EKT)
Collection :
National Archive of PhD Theses |
ΕΚΤ
NA.Ph.D.
RDF
Συσχέτιση διατροφικών συνηθειών και σωματομετρικών χαρακτηριστικών με την ανάπτυξη και διαμόρφωση του στοματογναθικού συστήματος σε παιδιά Relationship of eating behavior and anthropometric characteristics with development and formation of the stomatognathic system in children
Creator:
Φασούλας, Αριστείδης, Fasoulas, Aristeidis
Item type:
PhD thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2019
Language:
Greek
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
National Documentation Centre (EKT)
Collection :
National Archive of PhD Theses |
ΕΚΤ
NA.Ph.D.
RDF
Ανάπτυξη γλωσσικών εργαλείων για την διερεύνηση της αισθητηριακής αντίληψης και των συναισθηματικών αντιδράσεων του καταναλωτή τροφίμων. Development of linguistic tools to investigate consumers' sensory perception and emotional response to food
Creator:
Panagiotou, Malamatenia, Παναγιώτου, Μαλαματένια
Item type:
PhD thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2022
Language:
English
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
National Documentation Centre (EKT)
Collection :
National Archive of PhD Theses |
ΕΚΤ
NA.Ph.D.
RDF
Συσχέτιση της κατανάλωσης βιολειτουργικών τροφίμων και συστατικών και της υιοθέτησης της μεσογειακής διατροφής με δείκτες οστικού μεταβολισμού και καρδιαγγειακών παθήσεων σε άτομα με αυξημένο κίνδυνο οστεοπόρωσης Correlation of consumption of bio-functional foods and ingredients and the adoption of the mediterranean diet with indicators of bone metabolism and cardiovascular diseases in individuals at increased risk of osteoporosis
Creator:
Κωνσταντινίδη, Μελίνα, Konstantinidi, Melina
Item type:
PhD thesis
Scientific field:
Other Humanities, Other Agricultural Sciences, Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2023
Language:
Greek
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
National Documentation Centre (EKT)
Collection :
National Archive of PhD Theses |
ΕΚΤ
NA.Ph.D.
RDF
Αξιοποίηση παραπροϊόντων και ενναλακτικών πρώτων υλών για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων ζύμης Utilization of by-products and alternative raw materials for production of innovative bakery products
Creator:
Giannoutsos, Konstantinos, Γιαννούτσος, Κωνσταντίνος
Item type:
PhD thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2023
Language:
English
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
National Documentation Centre (EKT)
Collection :
National Archive of PhD Theses |
ΕΚΤ
NA.Ph.D.
RDF
Απομάκρυνση οργανικών ενώσεων από υδατικά διαλύματα με τη χρήση χημικά ενεργοποιημένου ελαιοπυρήνα, αχύρου και μίγματα αυτών σε διεργασίες διαλείποντος έργου.
Creator:
Διαμαντής, Θεόδωρος
Item type:
Bachelor thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
University of the Aegena
Collection :
Institutional Repository Hellanicus
RDF
Συσχέτιση διατροφικών και κοινωνικοοικονομικών παραγόντων με τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα σε παιδιά 3-14 ετών με οικογενή υπερχοληστερολαιμία
Creator:
Λαμπροπούλου, Μαρία, Χαΐνη, Μαρία
Item type:
Bachelor thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
University of the Aegena
Collection :
Institutional Repository Hellanicus
RDF
Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου
Creator:
Καρυωτάκη, Στυλιανή
Item type:
Bachelor thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
University of the Aegena
Collection :
Institutional Repository Hellanicus
RDF
Μελέτη των δυνητικών χρήσεων του αγριοκούνελου της Λήμνου (Oryctolagus Cuniculus) με έμφαση στη διατροφική του αξία
Creator:
Συμεωνίδη, Ελένη
Item type:
Bachelor thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
University of the Aegena
Collection :
Institutional Repository Hellanicus
RDF
Παραγωγή ενώσεων προστιθέμενης αξίας μέσω της μετατροπής υγρών αποβλήτων ελαιουργίας και απόβλητης βιομηχανικής γλυκερόλης από στελέχη ζυμομύκητα Yarrowia lipolytica
Creator:
Καραγεωργίου, Ελένη Μυρτώ, Αναγνώστη, Μαρία
Item type:
Bachelor thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
Υear:
2019
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
University of the Aegena
Collection :
Institutional Repository Hellanicus
RDF
Εκχύλιση πολυφαινολικών αντιοξειδωτικών από φύλλα ελιάς (Olea europaea) υποβοηθούμενη με υπερήχους, χρησιμοποιώντας μείγμα χαμηλής θερμοκρασίας μετάβασης (LTTM) Γλυκερόλης/ Τρυγικού Κάλιο-Νατρίου. Ultrasound-assisted extraction of polyphenolic antioxidants from olive (Olea europaea) leaves using a novel glycerol/sodium-potassium tartrate low-transition temperature mixture (LTTM)
Creator:
Μαμουδάκη, Πηνελόπη - Βαλεντίνα, Δεδούση, Μαριάννα
Item type:
Bachelor thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
University of the Aegena
Collection :
Institutional Repository Hellanicus
RDF
Η ελληνική αγορά του μελιού σήμερα
Creator:
Περιμένη, Παρασκευή
Item type:
Bachelor thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
University of the Aegena
Collection :
Institutional Repository Hellanicus
RDF
Επιταχυνόμενη παλαίωση του ελληνικού αποστάγματος τσίπουρο χρησιμοποιώντας ξύλινα τεμάχια: επίδραση της στατικής διαβροχής vs υπερήχων για την εκχύλιση πολυφαινολών και την αντιοξειδωτική δράση
Creator:
Ταλούμη, Θεοδώρα
Item type:
Bachelor thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
University of the Aegena
Collection :
Institutional Repository Hellanicus
RDF
Αντιοξειδωτική ικανότητα και περιεκτικότητα σε ολικά φαινολικά διαφόρων τροφίμων που έχουν σχετιστεί με τον έλεγχο του βάρους και συσχέτιση της κατανάλωσης τους με ανθρωπομετρικούς δείκτες
Creator:
Κοντοπούλου, Όλγα, Τσαφκοπούλου, Μαρία-Άννα
Item type:
Bachelor thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
University of the Aegena
Collection :
Institutional Repository Hellanicus
RDF
Πιλοτική μελέτη αξιοποίησης παραπροϊόντων ροδιού σε βιομηχανία χυμοποίησης ροδιού και έμφαση στα βιοδραστικά συστατικά που προάγουν την υγεία
Creator:
Κουκουβαγέλλη, Στέλλα, Ρέτση, Ελένη
Item type:
Bachelor thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
University of the Aegena
Collection :
Institutional Repository Hellanicus
RDF
Συγκριτική μελέτη της in vitro αντιοξειδωτικής δράσης εκχυλισμάτων δειγμάτων πιπεριού (piper nigrum)
Creator:
Τσούκλας, Στέφανος
Item type:
Bachelor thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
University of the Aegena
Collection :
Institutional Repository Hellanicus
RDF
Ανασκόπηση της επίδρασης των λειτουργικών συστατικών της διατροφής στην επίδραση της στεφανιαίας νόσου
Creator:
Γκικουρία, Αμαλία Χριστίνα, Ακριβούση, Μαρία
Item type:
Bachelor thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
University of the Aegena
Collection :
Institutional Repository Hellanicus
RDF
Μελέτη της χημικής σύστασης φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και της αντιοξειδωτικής και αντιμικροβιακής τους δράσης Research of the chemical composition of medicinal and aromatic plants of the Greek flora as well as their antioxidant and antimicrobial activity
Creator:
Λαζάρου, Ελισάβετ
Item type:
Bachelor thesis
Scientific field:
Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
School/department/institute:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου ▶ Σχολή Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Institution:
University of the Aegena
Collection :
Institutional Repository Hellanicus
RDF
×
×
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το
OpenArchives
.gr
.
Πάρτε μέρος στη σύντομη έρευνα!