Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Ποιότητα γάλακτος

Σπυρίδης, Χρήστος

Γάλα είναι το έκκριμα του μαστικού αδένα των θηλαστικών που προορίζεται για τη διατροφή του νεογέννητου για το οποίο αποτελεί την μοναδική τροφή μέχρι μια ορισμένη ηλικία. Αλλά είναι επίσης απαραίτητη τροφή για τον άνθρωπο γενικά. Έτσι λοιπόν, σημαντικό είναι να αναφερθούμε στον σχηματισμό του γάλακτος δηλαδή την βιοσύνθεσή του καθώς και στη χημική σύσταση του. Εφόσον γίνει αυτό, εύλογο είναι να συγκρίνουμε το αγελαδινό γάλα για το οποίο μιλήσαμε με το πρόβειο και το γίδινο και να διαπιστώσουμε πολλά συμπεράσματα. Ακόμη, θα πρέπει να αναφερθούμε και στις ιδιότητες του γάλακτος, όπου είναι πολύ σημαντικές τόσο για τις βιομηχανίες, όσο και για τον ίδιο τον άνθρωπο. Έχοντας καταλάβει τι είναι γάλα, πόσο χρήσιμο είναι για εμάς και τα χαρακτηριστικά του, μπορούμε να προχωρήσουμε πιο εξειδικευμένα. Επειδή το γάλα μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσβληθεί από μικροοργανισμούς, σκόπιμο είναι να αναφερθούμε στους μικροοργανισμούς αυτούς και στις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν κατά την άμελξη, τη συλλογή και τη συντήρηση του γάλακτος, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αποφυγή μόλυνσης του.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Ποιοτικός έλεγχος
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.