Παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στο νομό Σερρών (ΣΕΡΓΑΛ Α.Ε.)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στο νομό Σερρών (ΣΕΡΓΑΛ Α.Ε.)

Τάνιος, Ευάγγελος

Η εισκόμιση γάλακτος σε καθημερινή βάση είναι 13 τόνοι. Το γάλα αυτό η βιομηχανία το παίρνει από κτηνοτρόφους του Νομού Σερρών. Η παραλαβή του γάλακτος γίνεται από ειδικές παγολεκάνες που διαθέτουν οι κτηνοτρόφοι για την συγκέντρωση του γάλακτος, με ειδικά αυτοκίνητα βυτία της εταιρίας. Στην συνέχεια στο εργοστάσιο εξετάζεται αντιπροσωπευτικό δείγμα από κάθε διαμέρισμα του βυτίου. Το γάλα που έχει ήδη ψυχθεί αν δεν βρεθεί κάποιο πρόβλημα στα δείγματα που έχουν παρθεί , διαβιβάζεται κατευθείαν στις δεξαμενές αποθηκεύσεως νωπού γάλακτος. Με το τρόπο αυτό η βιομηχανία δίνει κίνητρα στους αγρότες να εκτρέφουν ζώα και να μην εγκαταλείπουν τα χωριά τους και να διατηρείται έτσι ένας σημαντικός παράγοντας πλούτου για τον νομό.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα
Τυροκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.