Παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στο νομό Σερρών (ΣΕΡΓΑΛ Α.Ε.)

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στο νομό Σερρών (ΣΕΡΓΑΛ Α.Ε.)

Τάνιος, Ευάγγελος

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2005

2005


Η εισκόμιση γάλακτος σε καθημερινή βάση είναι 13 τόνοι. Το γάλα αυτό η βιομηχανία το παίρνει από κτηνοτρόφους του Νομού Σερρών. Η παραλαβή του γάλακτος γίνεται από ειδικές παγολεκάνες που διαθέτουν οι κτηνοτρόφοι για την συγκέντρωση του γάλακτος, με ειδικά αυτοκίνητα βυτία της εταιρίας. Στην συνέχεια στο εργοστάσιο εξετάζεται αντιπροσωπευτικό δείγμα από κάθε διαμέρισμα του βυτίου. Το γάλα που έχει ήδη ψυχθεί αν δεν βρεθεί κάποιο πρόβλημα στα δείγματα που έχουν παρθεί , διαβιβάζεται κατευθείαν στις δεξαμενές αποθηκεύσεως νωπού γάλακτος. Με το τρόπο αυτό η βιομηχανία δίνει κίνητρα στους αγρότες να εκτρέφουν ζώα και να μην εγκαταλείπουν τα χωριά τους και να διατηρείται έτσι ένας σημαντικός παράγοντας πλούτου για τον νομό.

Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα
Τ > Τυροκομία

Γαλακτοκομικά προϊόντα
Τυροκομία

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)