Η εισκόμιση γάλακτος σε καθημερινή βάση είναι 13 τόνοι. Το γάλα αυτό η βιομηχανία το παίρνει από κτηνοτρόφους του Νομού Σερρών. Η παραλαβή του γάλακτος γίνεται από ειδικές παγολεκάνες που διαθέτουν οι κτηνοτρόφοι για την συγκέντρωση του γάλακτος, με ειδικά αυτοκίνητα βυτία της εταιρίας.
Στην συνέχεια στο εργοστάσιο εξετάζεται αντιπροσωπευτικό δείγμα από κάθε διαμέρισμα του βυτίου. Το γάλα που έχει ήδη ψυχθεί αν δεν βρεθεί κάποιο πρόβλημα στα δείγματα που έχουν παρθεί , διαβιβάζεται κατευθείαν στις δεξαμενές αποθηκεύσεως νωπού γάλακτος.
Με το τρόπο αυτό η βιομηχανία δίνει κίνητρα στους αγρότες να εκτρέφουν ζώα και να μην εγκαταλείπουν τα χωριά τους και να διατηρείται έτσι ένας σημαντικός παράγοντας πλούτου για τον νομό.
Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα
Τ > Τυροκομία
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Agriculture, Forestry and Fisheries Agronomy and Crop Science
(EN)
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Τυροκομία
Greek
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)