Επίδραση των διαφόρων κατεργασιών των τροφίμων στις λειτουργικές και θρεπτικές ιδιότητες των πρωτεϊνών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Επίδραση των διαφόρων κατεργασιών των τροφίμων στις λειτουργικές και θρεπτικές ιδιότητες των πρωτεϊνών

Καλύβα, Μαγδαληνή

Οι πρωτεΐνες είναι οργανικές ενώσεις οι οποίες κατέχουν ίσως το σημαντικότερο ρόλο σε κάθε ζωντανό οργανισμό. Βασική δομική μονάδα των πρωτεϊνών είναι τα 20 αμινοξέα που ενώνονται σε διάφορους συνδυασμούς και δίνουν το πλήθος των διαφόρων πρωτεϊνών. Οι πρωτεΐνες κάτω από ορισμένες συνθήκες μετουσιώνονται και εμφανίζονται δομικές μεταβολές στο μόριό τους που συνοδεύονται από μεταβολή των φυσικοχημικών της ιδιοτήτων και απώλεια των βιολογικών τους ιδιοτήτων. Η μετουσίωση των πρωτεϊνών μπορεί να συμβεί λόγω κάποιων φυσικών παραγόντων (θέρμανση). Οι πρωτεΐνες είναι το πιο σπουδαίο συστατικό που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος για τη διατροφή του επειδή είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και συντήρηση των ιστών του σώματός του. Τις συναντάμε στο κρέας, στα ψάρια, στο γάλα, στα αυγά και σε πολλά άλλα τρόφιμα.

Thesis
NonPeerReviewed

Τροφή, Βιομηχανία και εμπόριο
Τρόφιμα - Τεχνολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.