Γραβιέρα Κρήτης: παραγωγή - υγιεινή - ποιοτικός έλεγχος

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Γραβιέρα Κρήτης: παραγωγή - υγιεινή - ποιοτικός έλεγχος

Καβρουλάκη, Ανδρομάχη

Αναμφισβήτητα το γάλα είναι η πιο ιδανική τροφή του ανθρώπου. Το γάλα είναι το πρώτο τρόφιμο που τρώγει ο άνθρωπος από την πρώτη του μέρα ακόμα, ενώ κατά την διάρκεια της ζωής του χρησιμοποιεί και γάλα άλλων θηλαστικών. Το γάλα όμως δεν διατηρείται αρκετά. Έτσι οδηγηθήκαμε είτε από σύμπτωση είτε από αναζήτηση σε πιο εξειδικευμένους τρόπους συντήρησης όπως αυτός της μεταποίησης του γάλακτος. Έτσι προέκυψε το τυρί το οποίο είναι αρκετά θρεπτικό όσο το γάλα και διατηρείτε περισσότερο. Προτού όμως αναφερθούμε εκτενέστερα στο τυρί θα πρέπει να εξετάσουμε ορισμένα στοιχεία και παραμέτρους. Μία παράμετρος είναι τα συστατικά του γάλακτος ενώ η δεύτερη είναι οι φυσικοχημικές ιδιότητες, παράμετροι οι οποίοι παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην τυροκομία.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Τυροκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.