Εξέλιξη του διεθνούς εμπορίου του κάδου των τυριών στην Ε.Ε. -27(1995-2010)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Εξέλιξη του διεθνούς εμπορίου του κάδου των τυριών στην Ε.Ε. -27(1995-2010)

Δούδου, Γκλόρια

Η εργασία αυτή έχει σκοπό τη μελέτη του διεθνούς εμπορίου του κλάδου τυριών στην Ε.Ε για την χρονική περίοδο 1995-2010 και συγκεκριμένα η παρουσίαση των δεδομένων των εξαγωγών Ιταλίας, Γαλλίας και Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα στην εισαγωγή γίνεται μια γενική αναφορά στην ιστορία του τυριού. Η αναφορά αυτή αποσκοπεί σε μια πρώτη επαφή των αναγνωστών με την έννοια του τυριού. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται η περιγραφή της διαδικασίας της παραγωγής του τυριού στην Ελλάδα και μια αναφορά στα ελληνικά τυριά. Στη συνέχεια από το δεύτερο κεφάλαιο έως το πέμπτο αναφέρονται και παρουσιάζονται τα δεδομένα εξαγωγών τυριών στην Ευρωπαϊκή Ένωση με συνοδεία γραφημάτων για κάθε χρονιά και σχολιασμό. Πιο αναλυτικά, στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται ανάλυση για τα Ιταλικά τυριά, στο τέταρτο για τα Γαλλικά τυριά και στο πέμπτο για τα Ελληνικά τυριά. Τέλος, στο έκτο κεφάλαιο καταγράφονται τα συμπεράσματα της μελέτης.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Διεθνείς εμπορικές επιχειρήσεις
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.