Η παραγωγή και εμπορία των γαλακτοκομικών προϊόντων: η περίπτωση του Νομού Φλώρινας

Η παραγωγή και εμπορία των γαλακτοκομικών προϊόντων: η περίπτωση του Νομού Φλώρινας

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Η παραγωγή και εμπορία των γαλακτοκομικών προϊόντων: η περίπτωση του Νομού Φλώρινας

Φωτιάδης, Γεώργιος

Thesis
NonPeerReviewed

2010


Το γάλα και τα παράγωγά του χρησιμοποιούνταν από τα πανάρχαια χρόνια για τη διατροφή του ανθρώπου. Αυτά μπορούσαν να προέρχονται από κάθε είδος ζώου, που ήταν χρήσιμο για τις καθημερινές του ανάγκες. Τα κυριότερα παράγωγα του γάλακτος, πολλά από τα οποία είναι καινούρια, δημιουργήθηκαν όχι μόνο για τις διατροφικές τους αξίες, αλλά και για την κάθε είδους ευχαρίστηση των καταναλωτών. Σήμερα κυκλοφορούν και διακινούνται αρκετά που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των πελατών στην καθημερινότητά τους. Αποτελεί από τις πληρέστερες τροφές σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Δεν περιέχει συντηρητικά και χρωστικές ουσίες επιβλαβείς για την υγεία. Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ένας σημαντικός οικονομικός παράγοντας όσον αφορά μια χώρα όπως η Ελλάδα και, κυρίως, ένα Νομό, όπως αυτός της Φλώρινας, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γεωργοκτηνοτροφικός. Ο Νομός Φλώρινας συνειδητοποιώντας αυτές τις νέες προκλήσεις και δυναμικές που αναπτύσσονται στην αγορά αρχίζει να πραγματοποιεί τις σκέψεις που υπάρχουν για μια τοπική βιομηχανία γάλακτος με πρωτοπόρο την ΕΑΣ Αμυνταίου, σύμφωνα με έρευνα αγοράς την οποία πραγματοποίησε το τμήμα ΕΠΕΑΠ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας στην ευρύτερη περιοχή του νομού. Ο στόχος της εργασίας είναι να καταγραφεί και να αναλυθεί η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στο Ν. Φλώρινας. Προς τούτο χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία ΕΣΥΕ,ΕΛΟΓΑΚ και διάφορες άλλες πηγές που αναφέρονται στη βιβλιογραφική ανασκόπηση

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Ποιοτικός έλεγχος
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Ελληνική γλώσσα

cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.