Το HACCP στη βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος στο τομέα παραγωγής κρεατοσκευασμάτων (μπιφτέκι, σουτζουκάκι, κεμπάπ)

RDF 

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την καρτέλα τεκμηρίου
μέσα από τον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα *
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Σημασιολογικός εμπλουτισμός/ομογενοποίηση από το EKT

2006 (EL)
Το HACCP στη βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος στο τομέα παραγωγής κρεατοσκευασμάτων (μπιφτέκι, σουτζουκάκι, κεμπάπ)

Μπουρδάνη, Ελένη

Η πτυχιακή αυτή εργασία αναλύει και περιγράφει πώς ένα σύστημα HACCP εφαρμόζεται σε μια βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος στο τομέα των κρεατοσκευασμάτων. Αρχικά γίνεται αναφορά στο σύστημα HACCP, στην εξέλιξη του, στους λόγους και στα προβλήματα από την εφαρμογή του και μέσα από ποια στάδια εφαρμόζεται. Μετά παρουσιάζεται ο σχεδιασμός και η προετοιμασία του HACCP, πώς συγκροτείται η ομάδα του HACCP και από τι εκπαίδευση περνάει. Για την εφαρμογή του συστήματος HACCP υπάρχουν κάποιες προαπαιτήσεις όπως είναι οι κανόνες ορθής ΟΒΥΠ, τα προγράμματα καταπολέμησης τρωκτικών και εντόμων, εκπαίδευσης, καθαριότητας και απολυμάνσεων, διαχείρισης κρίσεων, προληπτικής συντήρησης εξοπλισμού, βαθμονόμηση των οργάνων και το σύστημα ελέγχου ποιότητας προμηθευτών. Μέχρι την ανάλυση κινδύνων προηγούνται κάποια βήματα, αυτά είναι η ανασκόπηση και οι κατηγορίες κινδύνων, μέτρα για τον έλεγχο τους, μικροβιολογικές αναλύσεις, περιγραφή προϊόντος και το διάγραμμα ροής της παραγωγικής διαδικασίας

Thesis
NonPeerReviewed

Κρέας
Ποιοτικός έλεγχος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.