Συντήρηση γαλακτοκομικών προϊόντων και η επίδραση της σε αυτά = Preservation of dairy products and its effects on them

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Συντήρηση γαλακτοκομικών προϊόντων και η επίδραση της σε αυτά = Preservation of dairy products and its effects on them

Γκούσιος, Γρηγόριος

Το γάλα και τα προϊόντα του αποτελούν βασική τροφή για τον άνθρωπο, σε όλες τις ηλικίες και ιδίως για τα παιδία. Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες τροφές εξαιτίας της μεγάλης του περιεκτικότητας σε ασβέστιο, που είναι η υψηλότερη σε σχέση με τις άλλες τροφές και την παροχή πρώτης ποιότητας πρωτεϊνών στον οργανισμό. Το γάλα εξαιτίας των πλούσιων θρεπτικών συστατικών του θεωρείται πλήρης τροφή για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά αποτελεί και ιδανικό υπόστρωμα για την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Έτσι αναπτύχθηκαν τεχνικές με σκοπό να προσφέρουν ένα πιο ασφαλές, ευχάριστο και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής προϊόν. Στην εργασία αυτή, δίνεται αναλυτικά η σύσταση του νωπού γάλακτος καθώς και όλα τα είδη των μικροοργανισμών που μπορεί να βρεθούν σε αυτό. Αναφέρονται βασικές τεχνικές συντήρησης (π.χ. παστερίωση, αποστείρωση) του γάλακτος και των προϊόντων του. Ακόμα γίνεται εκτενής αναφορά στις επιδράσεις που έχουν αυτές οι μέθοδοι συντήρησης στα στοιχεία και τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος και των προϊόντων του.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Τρόφιμα - Τεχνολογία
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.