Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος του τυριού "μανούρι"

RDF 

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την καρτέλα τεκμηρίου
μέσα από τον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα *
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Σημασιολογικός εμπλουτισμός/ομογενοποίηση από το EKT

2015 (EL)
Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος του τυριού "μανούρι"

Γατσούλη, Ελένη

Σήμερα, όσον αφορά στον τομέα της συντήρησης των τροφίμων, το ενδιαφέρον στρέφεται σε ήπιες μορφές επεξεργασίας και παραλαβής. Η θέρμανση, η ψύξη, η κατάψυξη, η απόσταξη, η αποστείρωση κλπ., συνεπάγονται μεγάλες ενεργειακές μεταβολές με αναπόφευκτες αλλοιώσεις στην υφή, τη θρεπτική αξία και την ευχυμία. Γι’ αυτό την τελευταία δεκαετία άρχισαν να αναπτύσσονται τεχνικές με ήπια μετάδοση ενέργειας. Η τεχνολογία των μεμβρανών (αντίστροφη ώσμωση, υπερδιήθηση), η εκχύλιση με υπερκρίσιμα υγρά (υγρό CO2) είναι ήδη δοκιμασμένες τεχνικές που θα βελτιωθούν σημαντικά στο μέλλον. Η πρόοδος της τυροκομίας οφείλεται κυρίως στις προόδους της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η υψηλή όμως ποιότητα και η απαράμιλλη γεύση των Ελληνικών τυριών, πέρα από την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, στηρίζεται στην καρδιά και στο μεράκι του Έλληνα τυροκόμου που ανέβασε την τυροκομία από το επίπεδο της επιστήμης στο επίπεδο της τέχνης.

Thesis
NonPeerReviewed

Ποιοτικός έλεγχος
Τυροκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.