Παραγωγή ξινόμαυρου Οίνου "Παλιοκαλιάς" και ποιοτικός έλεγχος

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2016 (EN)
Παραγωγή ξινόμαυρου Οίνου "Παλιοκαλιάς" και ποιοτικός έλεγχος

Μήττας, Ιωάννης

Η ερυθρή οινοποίηση αποτελεί ξεχωριστό κλάδο της παραγωγής οίνου με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η αλκοολική ζύμωση γίνεται με παρουσία των στέμφυλων. Στην περίπτωση αυτή εκχυλίζονται από αυτά χρωστικά, γευστικά και αρωματικά συστατικά απαραίτητα για την ποιότητα του οίνου. Το ξινόμαυρο θεωρείται από τις σημαντικότερες ποικιλίες ερυθρών οινοποιήσιμων σταφυλιών ,προσδίδοντας στο κρασί αισθητή οξύτητα, αρκετές ταννίνες και βαθύ ερυθρό χρώμα. Ο «Παλιοκαλιάς Νάουσα», είναι ένας ερυθρός οίνος που παράγεται από 100% ξινόμαυρο σταφύλι. Η οινοποίησή του την οποία θα μελετήσουμε και θα καταγράψουμε , γίνεται με βιολογικό τρόπο αξιοποιώντας τη βιοδυναμική των ίδιων των σταφυλιών και του μετέπειτα γλεύκους-οίνου , δεχόμενο ελάχιστες παρεμβάσεις από τον οινοποιό. Η ποιοτική ανάλυση του «Παλιοκαλιά», περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των αλκοολικών βαθμών του , της ολικής οξύτητας και της πτητικής του οξύτητας.

Thesis
NonPeerReviewed

Ποιοτικός έλεγχος
Οινοποιία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2016


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)