Μικροβιολογικοί κίνδυνοι στο UHT γάλα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Μικροβιολογικοί κίνδυνοι στο UHT γάλα

Κεφαλάς, Νικόλαος

Το ενδιαφέρον του καταναλωτή είναι πολύ μεγάλο για την χημική σύσταση του UHT γάλακτος, γιατί το χρησιμοποιεί στη διατροφή του. Από έρευνες αποδείχτηκε ότι το UHT γάλα είναι ασφαλέστερο για τον καταναλωτή. Ακόμα, τα συστατικά του διαχωρίστηκαν και μελετήθηκαν, ενώ προσδιορίστηκε μεγάλος αριθμός θρεπτικών μεταλλικών συστατικών (στοιχείων), βιταμινών και ενζύμων. Έτσι, όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση καταναλώσεως του UHT γάλακτος και την αύξηση της παραγωγής του. Επίσης, στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκαν πολλά είδη γάλακτος για τροφή του ανθρώπου. Σήμερα εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι το αγελαδινό, το οποίο αντιπροσωπεύει το 91% της παγκόσμιας παραγωγής και το 23% από αυτό UHT . Σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, σαν παστεριωμένο γάλα χαρακτηρίζεται το γάλα, το οποίο υποβλήθηκε σε παστερίωση με μια από τις αναγνωρισμένες μεθόδους και προσφέρεται στην κατανάλωση μέσα σε κατάλληλα στεγανά δοχεία. Ακόμα, σαν αποστειρωμένο γάλα (UHT) χαρακτηρίζεται το γάλα που έχει υποστεί αποστείρωση σε θερμοκρασία 135 - 150°C για 2 – 10sec (συνεχής ροή) και στη συνέχεια συσκευάζεται ασηπτικά.

Thesis
NonPeerReviewed

Τρόφιμα - Τεχνολογία
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.