Τεχνολογία τροφίμων και γαστρονομική καινοτομία: μελέτη της εφαρμογής σύγχρονων τεχνικών στη μαγειρική τέχνη

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
University of West Attica   

Αποθετήριο :
Institutional Repository Polynoe   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Τεχνολογία τροφίμων και γαστρονομική καινοτομία: μελέτη της εφαρμογής σύγχρονων τεχνικών στη μαγειρική τέχνη

Σαμαράς, Γεώργιος

Μπρατάκος, Σωτήριος
Τσιάκα, Θάλεια
Κρίτση, Ευτυχία
Σχολή Επιστημών Τροφίμων
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Πτυχιακή εργασία

2024-07-12

2024-07-17T09:37:10Z


Η παρούσα πτυχιακή εργασία εξετάζει τη συμβολή της τεχνολογίας τροφίμων στη γαστρονομική καινοτομία, με επίκεντρο τη χρήση και την εφαρμογή σύγχρονων τεχνικών στη μαγειρική τέχνη. Στόχος της εργασίας είναι να διερευνήσει την επίδραση των σύγχρονων τεχνικών που εφαρμόζονται στη μαγειρική τέχνη, να αναφέρει τα οφέλη και τις προκλήσεις που δημιουργούν, όπως και να εξηγήσει τις σπουδαιότερες τεχνικές. Επιπλέον, αναλύονται βασικές έννοιες για την κατανόηση των όρων και των τεχνικών που χρησιμοποιούνται σήμερα στη μοντέρνα γαστρονομία. Γίνεται αναφορά σε βασικές σύγχρονες τεχνικές της μαγειρικής τέχνης, όπως είναι το sous-vide, η μοριακή γαστρονομία, η σφαιροποίηση, κ.ά. Ακολουθεί ανάλυση των εφαρμογών της κάθε σύγχρονης τεχνικής, επίσης αναφέρονται παραδείγματα τροφίμων από την καθημερινή ζωή. Οι μελλοντικές κατευθύνσεις της γαστρονομικής καινοτομίας διευρύνουν τους ορίζοντες σχετικά με την έννοια της γαστρονομίας και προσφέρουν τη δυνατότητα στους σεφ και τους ερασιτέχνες μάγειρες να σχεδιάσουν ασφαλή πιάτα, γεμάτα δημιουργικότητα στα οποία η καινοτομία κατέχει βασικό ρόλο.


Τεχνολογία τροφίμων
Μοριακή γαστρονομία
Σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής
Γαστρονομική καινοτομία
Sous-vide

Ελληνική γλώσσα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων - Πτυχιακές εργασίες

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.