Εισαγωγή στον μικροπολλαπλασιασμό των φυτών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Εισαγωγή στον μικροπολλαπλασιασμό των φυτών (EL)
Introduction to Plant Micropropagation (EN)

Κίντζιος, Σπυρίδων (EL)
Kintzios, Spyridon (EN)

Κιοσέογλου, Νερίνα (EL)
Οικονόμου, Αθανάσιος (EL)
Αναπλιώτης, Δημήτριος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Oikonomou, Athanasios (EN)
Kallipos (EN)
Kioseoglou, Nerina (EN)
Anapliotis, Dimitrios (EN)

Ο μικροπολλαπλασιασμός των φυτών αποτελεί την σημαντικότερη ίσως περιοχή εφαρμογής της βιοτεχνολογίας φυτών για την παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού σε μεγάλη κλίμακα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την απαλλαγή από παθογόνα και την κλωνική πιστότητα, δηλαδή τη διατήρηση των γενετικών χαρακτηριστικών των πολλαπλασιαζόμενων φυτικών ειδών και ποικιλιών. Το προτεινόμενο βιβλίο αποτελεί μία εισαγωγή στον μικροπολλαπλασιασμό, καλύπτοντας διεξοδικά όλες τις επιμέρους θεματικές ενότητες που αφορούν το συγκεκριμμένο γνωστικό πεδίο. Με τον τρόπο αυτό, το βιβλίο παρέχει σε πλήρη βαθμό όλες τις θεωρητικές και εργαστηριακές γνώσεις απαραίτητες για την κατανόηση σε βάθος των επιμέρους πτυχών του μικροπολλαπλασιασμού, τα προβλήματα και τις προοπτικές του, τις τεχνικές και την εμπορική εφαρμογή. Είναι το μοναδικό στο είδος του στην ελληνόγλωσση βιβλιογραφία με ιδιαίτερη έμφαση στον εποπτικό χαρακτήρα και με πλούσια εικονογράφηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχουν εκδοθεί άλλα δύο βιβλία σχετικά με ορισμένες μόνο πτυχές της ιστοκαλλιέργειας φυτών: - "Καλλιέργειες in vitro", Δημήτρης Μετζάκης, Εκδόσεις Ίων, 2005. ISBN 960-411-526-X: πρακτικός οδηγός πειραμάτων χωρίς εμβάθυνση στο επιστημονικό υπόβαθρο. - "Επιχειρηματική Ιστοκαλλιέργεια", Σπύρος Κίντζιος, Εκδόσεις Σταμούλη, 1994. ISBN 960-351-009-2: μελέτη-υπόδειγμα για την κατασκευή, τον οικονομικό προγραμματισμό και τη διαχειριστική λειτουργία επιχειρηματικών μονάδων παραγωγής ανθοκομικού πολλαπλασιαστικού υλικού με ιστοκαλλιέργεια. Το προτεινόμενο βιβλίο απευθύνεται σε : (1) Προπτυχιακούς/μεταπτυχιακούς φοιτητές γεωπονίας, βιολογίας και βιοτεχνολογίας (2) Ειδικούς επιστήμονες και ερευνητές στον κλάδο της φυτικής παραγωγής και της βιοτεχνολογίας φυτών (3) Επαγγελματίες και επιχειρήσεις δραστηριοποιούμενες στην παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού κάθε είδους και (4) γενικότερα μη ειδικούς ενδιαφερόμενους για θέματα γεωπονίας και βιοτεχνολογίας. (EL)

learningMaterial
book

ΚΥΤΤΑΡΟ-ΙΣΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΦΥΤΩΝ (EL)
ΜΙΚΡΟΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ (EL)
Plant Cell & Tissue Culture (EN)
Micropropagation (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015-11-06*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.