Ελληνική Νομοθεσία και Αγορά Ζύθου

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Ελληνική Νομοθεσία και Αγορά Ζύθου

Παπαβασιλείου, Σεραφείμ

Κεχαγιά, Δέσποινα
Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών
Tataridis, Panagiotis
Δρόσου, Φωτεινή
Σχολή Επιστημών Τροφίμων

Πτυχιακή εργασία

2023

2023-06-14T08:34:07Z


Ο ζύθος από τη λέξη «ζέω» που σημαίνει «βράζω», έχει μια μακρά ιστορία, από την ανακάλυψή του μέχρι τον ερχομό του στην Ελλάδα με τις διάφορες νομοθετικές αλλαγές που έγιναν, φτάνοντας στην σημερινή εποχή. Η ίδρυση ενός μικροζυθοποιείου δεν είναι κάτι απλό, καθώς εκτός από τις κλασικές άδειες που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, υπόκειται και σε ειδικό φόρο κατανάλωσης καθώς και σε μια σειρά ειδικών διαδικασιών ελέγχων. Η αγορά επίσης της μπύρας παρουσιάζει ιδιαιτερότητες, τόσο λόγω του ανταγωνισμού όσο και λόγω της εποχικότητας που εμφανίζει. Η παρούσα εργασία στοχεύει στην συγκέντρωση και παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον κλάδο της ζυθοποιίας, αναφορικά με τα θέματα ίδρυσης, λειτουργίας, παραγωγής, φορολογία και επισήμανσης και παρουσίασης των προϊόντων, όσο και σε μια ανασκόπηση της αγοράς του κλάδου, με στόχο την κατανόηση της ιδιαιτερότητας του.


Αγορά μπύρας
Ζύθος
Φορολογία
Νομοθεσία

Ελληνική γλώσσα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών - Πτυχιακές εργασίες

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Attribution-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
http://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.