Η σημασία των διατροφικών συμπληρωμάτων στην υγεία του ανθρώπου

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Η σημασία των διατροφικών συμπληρωμάτων στην υγεία του ανθρώπου

Μπουνιαλέτου, Αθανασία

Στρατή, Ειρήνη
Kanellou, Anastasia
Stefanou, Valentina
Σχολή Επιστημών Τροφίμων
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Πτυχιακή εργασία

2021-07-14

2021-07-23T16:44:00Z


Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η επίδραση των διατροφικών συμπληρωμάτων στην ανθρώπινη υγεία. Τα διατροφικά συμπληρώματα χρησιμοποιούνται για να συμπληρώσουν τα κενά στην ανθρώπινη διατροφή όταν αυτή είναι ελλιπής. Έχει θεσπιστεί ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο καταναλωτής δεν παραπλανάτε και ότι γνωρίζει ότι το διατροφικό συμπλήρωμα δεν είναι φάρμακο και για αυτό δεν υφίσταται τους ίδιους ποιοτικούς ελέγχους με τα φάρμακα. Έχει γίνει ένας μεγάλος αριθμός επιστημονικών ερευνών που εξετάζουν τη χρήση τους στον αθλητισμό και στην αντιμετώπιση του υποσιτισμού, καθώς και τη θεραπευτική δράση τους στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου, των καρδιαγγειακών προβλημάτων, οστεοπαθολογικών καταστάσεων, σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, υποχοληστερολαιμίας, συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου, ψυχολογικών διαταραχών και της όρασης. Η χρήση τους όμως θέλει προσοχή γιατί η υπερκατανάλωση αλλά και η νοθεία μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.


Διατροφικά συμπληρώματα

Ελληνική γλώσσα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων - Πτυχιακές εργασίες

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.